Add and edit a text

  • 1. Klik op 'start nieuw tijdschrift' om met je tijdschrift te beginnen

Veelgestelde vragen

Je account

Kan ik het aantal pagina’s later nog aanpassen?

Ja, je kunt altijd het aantal pagina’s in je tijdschrift nog aanpassen. Hoe je dit kunt doen laten we je hier zien.

Vanwege het productieproces van het tijdschrift is het aantal pagina’s in een tijdschrift altijd een veelvoud van vier. Je kunt daarom altijd 4 pagina’s toevoegen of verwijderen. 

Hoe kan ik een pagina verwijderen?

Vanwege het productieproces van het tijdschrift gaat het verwijderen van je pagina’s altijd in een veelvoud van 4. Plaats de pagina’s die je wilt verwijderen achterin het tijdschrift door de volgorde van het tijdschrift aan te passen. Hoe je dit doet laten we je hier zien. Verwijder vervolgens de laatste 4 pagina’s van je tijdschrift door op de knop ‘4 pagina’s verwijderen’ te klikken. Let op: dit is niet meer ongedaan te maken.

Waar zie ik de paginanummering op de pagina?

Als je bij de instellingen van je tijdschrift de optie voor paginanummering hebt aangevinkt, komen de nummers van de pagina’s in de buitenhoeken: bij de even pagina’s linksonder en bij de oneven pagina’s rechtsonder in de hoek.

Let op: om technische redenen wordt de paginanummering niet getoond in het voorbeeld. Bij het bewerken van de pagina zie je deze wél en ook in het geprinte tijdschrift zie je de paginanummers (uiteraard alleen als je deze mogelijkheid bij ‘instellingen’ hebt aangevinkt). 

Het is helaas niet mogelijk om de automatische paginanummering te krijgen in de pdf of in het online magazine. Mocht je dat wel willen dan kan je zelf handmatig op iedere pagina een nummer zetten.

Waar komt pagina 2 in het tijdschrift?

Pagina 2 is de binnenzijde van de cover. Pagina 2 en 3 zijn dus de bladzijdes die je ziet als je het tijdschrift openslaat. De even bladzijdes (2, 4, 6, etc.) vind je op de linkerpagina’s, De oneven nummers (3, 5, 7, etc.) op de rechterpagina’s. De cover is pagina 1. De achterzijde is de laatste bladzijde van je tijdschrift.

Bewaren en verwijderen

Hoe kan ik mijn tijdschrift verwijderen?

Je kunt je tijdschrift verwijderen in het tijdschriftenoverzicht door op het prullenbakje te klikken. Deze wordt getoond als je met je muis op de cover van je tijdschrift gaat staan. Ook in de instellingen van je tijdschrift vind je de mogelijkheid om deze te verwijderen. Hier laten we je precies zien hoe je je tijdschrift kunt verwijderen.